Akiket olvasok.

Egy anya eléri álmai alakját....

Az átalakulásom története külső és belső egyaránt... Gyermekeim nevelése mellett állok neki a rám szabott diétának és mozgásnak..

Friss topikok

Hétfő

2012.01.23. 09:40

szerző: B.-né Erika

Rozskenyér 126 kcal sonka 4 sz. 34 kcal 1 kávé 100 ml tej 46=206 kcal

Tízóraim: 100 gr. túró lesz

1. Van egy édesítő amit régóta ki akarok próbálni stevia... valaki próbálta már? 

2. veszek tejproteines pakolást a hajamra, vasat már szedek :) köszi boszi :)

3.a fodrásztól kérek időpontot.. levágatom!!!

Vettem magamnak egy itthoni ruhát :) szürke puhi melegítő a LIDL-ben és a Zsolti szólt rám, mert automatikusan 40-42 ért nyúltam, pedig a 38 a méretem :) már :)

KW02_thumbnail_C2_270x16.jpgilyen szürke, kényelmes :)

Tehát fodrász február 1. fél 1kor :) már alig várom :)

És elmentem fogorvoshoz és be is tömött hirtelen 2öt :( úgyhogy zsibbadok mint .. éhes vagyok mint... és addig nem eszem amíg zsibbadok mert tuti elharapom a szám :(  lehet eszek fehérjeport azt úgyis tudom  :) és nem halok éhen :)  sikerült félzacskó chips, sajtos és kolbász és krumpli és mustár.. :( 

Nem sikerült!! Holnaptól kemény leszek! Nincs chips! vagy olyan dolog aminek magas a kcal tartalma!!ÉS KÉSZ!!

Most húzok mozogni bemelegítés 2 km kint és 50-60 perc torna :)

futni szerda 5 km péntek 5 km vasárnap runtilt 5,30 km tervezem :) ma torna+2 km futás csütörtök torna+ 2 km futás :) 

+1 téma: a valentin nap, már most elkezdtem rajta gondolkozni, elhívjam a párom valami vacsis helyre? vagy pizza+ mozi? vagy neki kéne? de Ő tuti nem fogja :( Évek óta így vagyunk még az évfordulóval is várom, hogy mit szervez aztán este és várom és semmi aztán gyerekek és fürdetés és már fáradt is vagyok és már el is felejtem és rá 1 hét múlva rákérdezek, hogy akkor mégis mi? Az a válasz, - hogy te is elfelejtetted... 

De arra nem gondol, hogy én aznap egész nap várom, hogy valami... 

Megoldás: ha nem visz el este 20:00 ig akkor én hívom meg, de az orra alá dörgöljem, hogy már megint és nekem ebből húhh de elegem van, nem is gondol rám ? / de tuti szeret, csak nem fontosak neki ezek a napok/

15 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://tukorkepem.blog.hu/api/trackback/id/tr383740194

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Azanna 2012.01.23. 10:09:41

most azon nevetek, hogy a 3ból 2 pont nekem is ugyanaz :)

debramorgan 2012.01.23. 11:35:29

a pakolás, amit írsz...hát úristen, életem egyik legjobb döntése volt, hogy kipróbáltam, az illata olyan, hogy kb. enném a hajamat:DDD és nagyon használ

B.-né Erika 2012.01.23. 15:11:00

@debramorgan:@Azanna: meg is vettem :) még nem bontottam, de 1500 ml 1460,- volt :) még ma kipróbálom :) és kaptam időpontot Adritól február 1. és nem picit vágatok belőle :) találtam egy jó fazont majd megmutatom neki és szerencsére segít, hogy jól állna-e nekem és akkor hajrá :)
ÉS beléptem az üzletbe és megdicsért mennyit fogytam.. :) boldog vagyok repkedek :)

2012.01.23. 18:28:46

Fodrász szerintem remek ötlet, teljesen megújult külső most minden szempontból dukál! jól áll szerintem majd a rövidebb haj, ad majd egy karaktert az arcodnak, ha meg elunnád, úgyis megnő! Hajpakolást majd kipróbálom én is! várom addig is a tapasztalatokat :)

PrettyWitch 2012.01.23. 18:49:26

Olvass utána az édesítők közül az eritritolnak is.
Valentin nap: szerintem hülyeség, de ha te ragaszkodsz hozzá, akkor a legjobb az ilyen elfelejtős pasiknál (az enyém is ilyen), ha együtt szervezitek meg.

B.-né Erika 2012.01.24. 08:39:21

@Siena2007: Tegnap éjfélkor álltam neki és fél órát hagytam hagyni :) eszméletlen finom az illata, diónyit tettem belőle, még ma reggel is érzem :)fényes sűrűbb a hajam :)
@PrettyWitch: most pont ilyesmi fajtát rendeltem,
erytritol, szukralóz van benne, azt írják 0 kcal :) még nem próbáltam az m- gel-től, a DW lisztek mellé, meg egy másik fajtát ami sütésálló az 274 kcal/100 gr. ezt csak piskótához fogom használni :) tésztát is rendeltem abból a szarvacskát már láttátok a vadas mellé. Az egyik barátnőm tegnap nagyon ajánlotta a steviát, miután tegnap a Tomi is ajánlotta, szóval vannak alternatívák, csak győzzünk választani :) a xilitet már próbáltam,én szeretem még akkor is ha hideg íze van és diós palacsintába a legfinomabb :) a kávéba mindig is édesítőt tettem szerintem ezt meghagyom, bár tényleg igaz, hogy nagyon mű. Amit viszont régen ettem a diéta előtt mindent ezzel gyógyítottam a méz.. A méz és illó olaj mindenre gyógyír :)

PrettyWitch 2012.01.24. 19:15:38

@B.-né Erika: A xilitben is van kalória, nem is kevés, csak kevesebb, mint a cukorban. Ha tetszik az eritritol, azzal a nulla kalória miatt jobban jársz.
A méz kb. 350 kcal/100g, keveset szerintem megengedhetsz magadnak. Én pl. nagyon ritkán teszek a reggeli margarinos barna kenyeremre egy kicsi mézet, ami kb. 35 kalória pluszt jelent, de az érzés egész más :)

B.-né Erika 2012.01.25. 09:12:29

@PrettyWitch: én is vettem diétás barack lekvárt, (tavalyelőtt főztem most nem:( /és én is arra gondoltam reggelire a kenyérre egy kicsi csak az íze miatt, a lidl- ben találtam és fruktózzal van édesítve, majd idén lesz eszem és főzők magamnak jó sokféle lekvárt, barack, őszi és sárga, szilva, majd kísérletezem, és addig is marad a dzsem ami kis mirelit gyümi és valamilyen édesítő, olyan kis adagot kell készítenem a többiek nem ennék meg talán még az Ádi Ő formálható nagyjából megeszi amit én, bár a kefir müzlivel nem tetszik neki :D majd keverek neki túrót, jobban jár vele mint a túró rudival..

PrettyWitch 2012.01.25. 09:19:20

@B.-né Erika: Ha főzöl be diétás lekvárt, azt oszd majd meg velünk! K. szülei rengeteget főznek be, de cukorral, és én vagyok az egyetlen édesszájú a családban. Hátha meg tudnám győzni őket, hogy csinálják úgy, ahogy te leírod. Akkor talán végre fogyna is valamennyi a lekvárból :)

JónásBrigi35 2012.01.25. 11:22:05

Valentin nap: reggel küldj rá egy sms-t, hogy ma van Valentin nap, és már nagyon várod, mit talál ki estére. :)
Xilitben 240 kCal/100 gramm van - kevesebb, mint a mézben. A gyümölcscukorban ugyanannyi kalória van, mint a kristálycukorban (400 kCal/100 gramm)(de ugye tudjuk, hogy más szempontból előnyösebb). A steviát próbáltam, finom, nincs mellékíze, sütéshez is jó, de én sajnos enyhén allergiás vagyok rá (bedagadt tőle a szám...).

ajmfebulosz · http://diajmfebulosz.blogspot.com/ 2012.01.25. 19:53:19

en a helyedben nem nehezitenem meg sem a te, sem a parod eletet sem valentin nappal, sem barmilyen evforduloval kapcsolatban. egesz nap otthon ulni es remenykedni, hogy elhiv valahova, egyetlen dolgot eredmenyez (ha realisan nezzuk): csalodott leszel. (raadasul, ha nem beszelitek meg idoben, mi lesz a gyerekekkel?)

ha reggel kuldesz neki egy uzenetet, es o nem szervezett semmit, az szinten az esetek nagy reszeben egy dolgot eredmenyez: veszekedest (egyenlotlen elvarasok, "de te sem szerveztel semmit" stb)

nezzunk szembe a tenyekkel - a ferfiak nem egnek semmilyen evfordulo meg valentin nap elott mar hetekkel lazban...en a helyedben eleg egyszeruen oldanam meg ezt a kerdest. elmondanam, hogy szeretnek vele egy kis idot csak kettesben eltolteni, amikor vegre csak a NO szerepnek kell megfelelni (es erre milyen jo alkalom lenne a valentin nap) kituztok egy napot, te megoldod, hogy ki vigyaz a gyerekekre, a programszervezes meg az o feladata lesz. a legfontosabb, hogy megertse, hogy ez neked jol esne, es fontosnak tartod, hogy neha-neha romantikazzatok egy kicsit (mint ahogy o felhotlenul orul annak gondolom, hogy te fozol ra)

vegulis barmelyik megoldas mellett dontesz, mindenkeppen idoben jelezd neki, hogy szeretned megunnepelni a Valentin napot (nem kell megmondani, mit szeretnel csinalni, hagyd meg neki a szabadsagot, hogy o dontson es szervezkedjen kicsit). ha tul rovid idot adsz, az csak stresszelni fogja.

ezt lehet, hogy a spontan megoldasok kedveloi nagyon nem tamogatjak, de szerintem ez a megoldas sokkal tobb oromet fog okozni mind a ket felnek.

kivancsian varom, mire juttok :)

PrettyWitch 2012.01.25. 21:50:14

@ajmfebulosz: Jó megoldás :) Én ezért szoktam a születésnapom előtt egy héttel finoman utalni rá, hogy közeledik, mert milyen gáz lenne, ha elfelejtené, és van rá esély... Az is segíti, hogy a mobilja az én nevemen van, az én adataimmal, és a kedves szolgáltató szokott szülinapi és névnapi smseket küldeni :)

ajmfebulosz · http://diajmfebulosz.blogspot.com/ 2012.01.25. 22:16:54

nalunk a szulinapok jo elore megtervezett esemenyek...az overe vagy a csalad jon svedbol, vagy mi megyunk oda. az enyim ugyanez magyarorszaggal. es mindkettonkenk mindig van nagy bulija baratokkal is, amit szinten jo elore meg kell szervezni 50+ fo eseten. hala isten ezeken az esemenyeken nem kell gorcsolni. viszont valentinozni utal. iden sielni megyunk, szoval nem lesz gond, hogy mit csinaljunk.

viszont a mai napig minden hofordulon kapok kedves smst :) mint a tinik hahaha

B.-né Erika 2012.01.26. 09:10:58

@ajmfebulosz: tényleg eddig így volt egész nap vártam és akkorát csapódtam, pofára estem :( idén megpróbálom ezt :) figyelmeztetem előre, nem igazán szeret szervezkedni :( eddigi 14 évünk alatt csak egyszer vitt el szülinapomkor ebédelni étterembe, azóta csak akkor ha mondom :( vagy szólók vagy megemlítem, moziba is csak akkor ha mondom neki, hogy szeretnék menni, gyerekek el vannak az anyóssal...szerencsére szívesen is vigyázz rájuk :)bármikor és bármennyit és bármeddig :)Lehet, hogy tényleg nem is a valentin napra kellene koncentrálnom, hiszen bármelyik nap megtehetjük... vagy főzők neki vacsit, valami finomat :) bár a kedvence a rántott sajt sült krumplival amit bármikor megcsinálok neki, pl. múlt vasárnap is! Köszönöm az ötletet, kicsit rásegítek neki az emlékezésre, és nem dobom be a durcást..

ajmfebulosz · http://diajmfebulosz.blogspot.com/ 2012.01.26. 12:21:56

az en bratom nem szeret viragot venni. en viszont nagyon szeretek viragot kapni. ezeddig 3 alkalommal kaptam viagot a 20 honapunk alatt. viszont multkor kuldtem neki egy smst, hogy "nagyon szep tulipanokat lattam a viragosnal" es lass csodat, otthon tulipan vart, mikor hazaertem.

sajnos el kell fogadni, hogy a ferfiak nem gondolatolvasok, es abszolut mas dolgokat tartanak fontosnak, akar meg kapcsolaton belul is. de ha vilagos szamukra, hogy van igeny egy kis romantikara, biztos vagyok benne, hogy venni fogja a faradtsagot, es szervez valamit :)

az elozo kapcsolatomban en is mindig vartam, hogy a baratom egyszer csak egy hercegge valtozik feher ovon, aki tud minden titkos vagyamrol, es teljesiti azokat.

szerintem a mostani kapcsolatom nagyreszt azert mukodik ennyire jol, mert kommunikalunk. o sem, en sem vagyunk gondolatolvasoak, viszont ha valakinek van valami ohajsohaj, azt elmondjuk. es a nap vegen mindenki boldog.

sok sikert meg egyszer a Valentin naphoz :)
süti beállítások módosítása