Akiket olvasok.

Egy anya eléri álmai alakját....

Az átalakulásom története külső és belső egyaránt... Gyermekeim nevelése mellett állok neki a rám szabott diétának és mozgásnak..

Friss topikok

Egy kis előadást tartok holnap ápolástanból az egészséges táplálkozásról :)
Tegnap fél 1-ig dolgoztam rajta, ma még finomítottam a dián levőket :)

Minden reggel 6-kor kelek így gyorsan írok pár sort az e heti dolgaimról és megyek pihenni aludni mert a min. 8 óra alvás nálam fontos :) és júl. 1-étől mivel az osztálytársnőm (aki cukros, és az egészséges életmódja mellé segítséget kap tőlem, lelkit főleg, DE nagyon szeretném ha sikerülne neki lefogyni 86 kg-ról, 25 éves fiatal eszméletlen magas vércukor értékekkel, ami nem ritkán 28(?) nem értek hozzá, de ez szörnyű és szomorú,:( (ráadásul pajzsmirigy alul működése van, ami még óriási terhet ró a szervezetére és reggel rögtön ezzel a gyógyszerrel kezd, szóval harcra fel! őt meg kell menteni, a FORNETTI és édesség csapdájából :)  a lényeg, hogy úgy is mellette leszek és példát mutatok azzal, hogy azt eszem amit Ő!  persze kevesebbet, de ugyanazt :)  ha kell én is mérem a cukrom, pár napig, hogy megfigyeljük melyik, mi az ami jó és helyes irányba tartunk. 

a mozgása egyenlőre a gyors gyaloglás lesz 2* 3 km-en mert az oktatásra gyalog járunk...
Szívesen fogadok tanácsokat ezzel kapcsolatban, nagyon szeretnék neki segíteni, hogy szokjon rá arra, hogy mi az amire a testének szüksége van és hogy ez nem a cukros- vajas (persze ezek nagyon finomak) de ez nála nagyon is tiltó listás termékek. 

07.01 Vasárnap talán nekem is így jobban sikerül rávennem magam arra, hogy igenis odafigyelés van csalónapok nélkül mert 1 egészségünk van nem szúrhatjuk el, talán ha csalónap vagy néha belefér az talán az egy hónapban egyszer, mert amint észrevétlenül jönnek vissza a szénhidrátok megjelenik újra a narancsbőr és jön a pocak is. :( most érzem, 60 alatt is :( 
Mozgás fegyencedzés lesz nála egyenlőre szépen az alapoktól kezdjük, szombaton centi mérés és képek :) én insanity egyik nap másnap futás így nem 60 napig fog tartani az intervallum edzés, de addig tart ameddig van rá egy egész életem....................................

Nem estem át egyszer sem a ló túl oldalára, pedig mennyivel könnyebb út lenne, de én igenis betartom többször keveset és a túró még nem untam meg ;) ÉS nagyon nem szeretem, vagyis inkább bánt, hogy sokan kérdezik, hogy mennyit szeretnék még fogyni?(55kg-ra?) vagy megint előkerült az anorexia jelző, MIÉRT baj az ha megválogatom mit eszem? normálisan eszem számomra bőven sokat is, miért nem lehet jó szemmel nézni ha sportolok ez olyan furcsa? szerintem ez a normális.

Még egy hétvégi kép :)

kepatmeretezes_hu_283685_329562353793829_763536077_n.jpg

19 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://tukorkepem.blog.hu/api/trackback/id/tr384615639

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

PrettyWitch 2012.06.28. 06:44:04

A pajzsmirigy-alulműködésnek jó lenne tudni az okát. Ha nem tudják az orvosok (nálam nem tudták), akkor marad a minden reggel gyógyszer, és ezzel sok egyebet nem lehet kezdeni, diétával sem :(

A cukorra viszont nagyon oda kellene figyelni. Nem értek hozzá, de az biztos, hogy alacsony glikémiás indexű kajákat kellene enni, és számolni nem elsősorban a kalóriát, hanem a bevitt szénhidrátot, amit valahogy jól kell elosztani nap közben. De erről nyilván sokkal többet tud, ezt az orvosok elmondják, és sokat lehet olvasni is róla a neten. Azt javasolnám, hogy ne a te diétádat kövesse, hanem rakjatok össze neki egy cukorbeteg diétát.

B.-né Erika 2012.06.28. 17:48:27

@PrettyWitch: köszi :) most keresem :) majd kiteszem ide is, a pajzsmirigy alul működés okát megkérdezem :)

dorka80 2012.06.29. 22:07:38

Szia Erika!

Nagyon gratulálok az elért sikeredhez, súlyodhoz!
Kis segítséget nem tudsz véletlen adni, hogy olyan sikeresen le tudjak fogyni, mint te? 10 kg-tól szeretnék megszabadulni.

B.-né Erika 2012.06.29. 23:26:32

@dorka80: diéta és mozgás, az én diétám itt van a blogon, vasárnaptól írom mit eszem, akár követhetsz is :)
rozskenyeret szerezz be és sonkát zöldséget túrót barna rizst csirkemellet és az elmaradhatatlan turmix :)
07.01 :)

dorka80 2012.06.30. 14:58:44

@B.-né Erika:

Rendben, lesem az oldaladat! :)

Virág40 2012.06.30. 15:21:54

Hát igen!!!- -18kg után én is ezt kapom. " még meddig akarsz fogyni " , meg " még mindig nem eszel ilyet ?" stb. Pedig még hátra van 10 kg. Nem hiszem el, hogy miért nem lehet megérteni, ez egy életmód és nem valami megeröltető időleges , átmeneti dolog. Pont ez a lényeg,hogy ez teljesen természetes , olyan mint ahogy felkelünk vagy lélegzünk és közben tényleg nem kakaóscsigák ugrálnak a szemünk elött.

B.-né Erika 2012.06.30. 15:56:20

@Virág40: nem szabad a lelkünkre venni, mi ezt az utat választottuk, amit egészségesnek tartunk abból eszünk, ha elértük azt a súlyt, akkor már úgysem blokkol már úgy az agyunk 1-2* majd megenged olyan dolgokat is amit nem kellene mert a szervezetünknek nincs rá szüksége csak a lelkünknek... de ha az agy nem enged akkor nem kell erőltetni. Hiszen minden tápanyagot amire szükség van megeszünk :) a kakaóscsiga, sütemények nem tápanyag... ha zabpehelylisztből készül és és igazi kakaóporral xilittel v. steviával akkor van benne tápanyag, amúgy nincs.
steviát kell vennem, át kell térni a természetes édesítésre.
20-30 év múlva térül majd meg, hogy hogyan eszünk és miket és nagyon elhízó társadalom is lehetünk v. vagyunk is bár Amerika, Nagy - Britannia megelőz. Lehet előbb utóbb bejön, nem az (elit- vezetők- közép réteg -deprivált szegényréteg) /hanem / kórósan kövér - elhízott - normál - alultáplált, - nem akadályozhat meg senki abban,hogy egészségesen élj, te vagy a tested feletti 1. számú felelős.
ez tudatosult bennem ezen a héten :) Szép hétvégét! :)

PrettyWitch 2012.06.30. 19:15:12

@Virág40: Előre szólok, bocsánat, nem kifejezetten neked szól, csak most borult ki nálam a bili.

Miért kell felhúzni magatokat azon, hogy mások aggódnak a fogyás miatt, és megjegyzéseket tesznek? Miért kell állandóan mindenkinek, aki lefogyott, ezen háborognia? Mosolyogsz egyet és mész tovább. A normálisabbja tényleg aggódik, rájuk igazán nem kellene dühösnek lenni, hanem értelmesen elmagyarázni a célokat és a miérteket (a valóban normálisok megértik, ha tényleg nem vagy még 40 kiló vasággyal), a hülyébbje meg úgyis csak egy időjárás helyetti beszélgetés indításnak szánja, azzal meg kb. ennyit is kell törődni.

Ha pedig 40 kiló vagy vasággyal, akkor valóban el kell gondolkozni...

B.-né Erika 2012.06.30. 22:36:12

@PrettyWitch: :) Boszi csak meleg van :)
Nálam már nem csak azon vagyok kiakadva, hogy azt mondják vékony, hanem rám ragadt egy jelző amit igazán sértőnek tartok, nem tudom miért, lehet valami tudatalatti , nem tudom. És amikor ez az egész dolog visszaüt, szóval ők mondják, hogy jó vagyok így (ahogy most)és az agyam enged dolgokat, (kakaóscsiga, süti) csak azért a bizonyítási vágyból kifolyólag, hogy lássák nem vagyok anorexiás, szörnyű :(
Pedig nem vagyok tényleg, szólnék segítséget kérnék.
Amikor fáradt vagyok érzékenyebben reagálok mindenre. Mostanában többször van ilyen napom...
És igazad van ezt fogom tenni, mosolygok és tovább megyek, :)
a tudatalattiban nem lehet belelátni miért teszünk és miért, ismerem magam, várom jövő hét 4*6 óra pszichológia órát kis önismeret nem fog ártani, hátha rájövök miért is bánt a téma :)

Virág40 2012.07.01. 16:42:58

@PrettyWitch: @B.-né Erika: Ez ìgy van ! Kár ezen fennakadni! Már én is megtanultam elengedni a fülem mellet ezeket a megjegyzéseket és igazából nem is érdekelnek. Nagyrészben ezek ugyan azok a hangok mint akik az elején az "úgy sem fog menni "vagy " nincs rajtad annyi felesleg" cìmű mondatokat használják! Ezekkel tudni kell bánni mert különben másban is hátráltatnak.

PrettyWitch 2012.07.01. 22:28:12

@Virág40: Az a legjobb, ha tényleg ugyanattól a személytől hangzik el a két mondat :)

Tomisz 2012.07.02. 09:51:41

Alapvetően akkor/azért van ez, ha sok körülötted a "nagyobb darab" ember vagy olyan ismerősök vannak főleg és ugye ők többnyire ezzel nem foglalkoznak, elhízva (ki mennyire, de) jól érzik magukat. Ezt veszik alapnak/természetesnek és mikor rád néznek, akkor az nekik természetellenesnek hat és azért anorexiáznak. El kell fogani ők másképp látják a világot, mint te és tényleg nem komolyan venni vagy felvenni ezt.

B.-né Erika 2012.07.02. 21:26:36

@Tomisz: rászoktatok mindenkit az egészségesebb életre, a bal szélső 2. barna topos csajszi most futott le :) ( 3 hét betegség-pihenés után, most szoktatom vissza magam a futáshoz) szeretnék mindenkit megfertőzni és normális ételek felé terelni, nem ők mondták akik a képen vannak :)
De lehet igazad van és olyan emberek vesznek körül akik "kicsit dundibbak".
A vékonyabb ismerőseim inkább elismerik a kitartásomat.pl: zámolyi női tornász csajok.
Jól vagy? Hogy bírod ezt a nagy hőséget?

Scala 2012.07.04. 05:30:38

@B.-né Erika: Szerintem sokkal gyorsabban, a mindennapi teljesítményben megtérül, meglátszik, hogy mit eszünk, legalábbis nálam igen, De én úgy tűnik ebbe a túlérzékeny, természetközeli csoportba tartozom, mert túlságosan nagy túlsúlyt nem halmoztam magamra, bár magamhoz képest akkor is elég szarul néztem ki.

Erikám, ha szükséged van kőkemény mércére, én megmondom neked, a magasságodhoz az 55 kg teljesen alap. Még 53-ig is le tudsz menni könnyen, sport + okos, egészséges evés. És nem lennél túl sovány! Azalatt már keményebb a téma, nyers cukkinik és natúr joghurt, koplaláshegyek, de szerintem erre nincs szüksége egy 3 gyerekes anyukának.
Szóval hajrá, az 55 a minimum!

Ha ilyeneket akarsz hallani, csak szólj ide, ismeritek milyen elszállt vagyok! ;-)

Cukorbeteg kolléganő: anyukámat híg levesekkel és dietetikus által összeállított, nem túl kulináris, de nagyon natúr dolgokkal és gyógytornával, vízi aerobikkal fogyasztották le. Amíg nem javult, napi háromszor mérték a vércukorszintjét. Más okból rehabilitáción volt kórházban, télen, akkor történt meg a csoda, és 57-56 kg lett, ami egy cukorbetegnek alapvető, hogy ne legyen rajta túlsúly.
Mondok egy példát: a híg húsleveseben egy grízgombóc tönkölygrízből, a többi lé, utána valami zöldség (rakott karfiol joghurttal, ohne liszt).
Persze egy pm. alulműködéssel együtt ez nem lesz egyszerű történet...
Lelki oldalát is átgondolni a betegség eredetének érdemes a kúra alatt, ha van rá mód.

Scala 2012.07.04. 05:40:01

Anorexia 17.5-ös BMI alatt van (újabban 18.5-öt is olvasni, de nekem pszichiáter 17.5-öt mondott) + ezalatt van és még akar fogyni + két vagy több hónapja nem menstruál vagy nagyon rendszertelenül. Kb. ez az anorexia.
Utálom, ha pontatlanul dobálóznak orvosi kifejezésekkel.

A magyar emberek túlsúlyosak (nagy része), mert hülyén, hülyeségeket eszik, és túl sokat. Ettől olyan lesz, mint egy vágósertés. És ha valaki nem ilyen, vagy már nem ilyen, akkor beleszól, hangulatot kelt, és elkezd jönni a maga elfojtott nyomorával, ez nyilvánul meg abban, hogy "ha még fogysz, akkor már anorexiás leszel".
Ha egy igazi anorexiást ismert volna valaha, tudná, hogy azok 45 kg alatt vannak.

PrettyWitch 2012.07.04. 06:49:46

@Scala: A lényeg szerintem az, hogy nem szabad túlzásokba esni. Ha Erika megáll 55 kg-nál, azzal feltehetően eszméletlenül csinos lesz, mégsem látszik majd ki minden bordája. És majd megszokják az emberek, főleg, ha onnantól azt mondja, hogy már nem akar többet fogyni.

Scala 2012.07.04. 11:35:38

@PrettyWitch: Igen, az tényleg jó lenne. :-)

Csak akkor meg azt nem fogják érteni, hogy a fenntartáshoz is kb. ugyanolyan diétát tart, azaz "nem eszik továbbra sem rendesen". :-D

Ez egy ilyen ország. Születik egy gyereked, rögtön jönnek, hogy lesz neki kistestvére? Aztán, ha van már kistestvér, akkor a három gyerek az igazi, mert fogy a magyar. Aztán ha megvan a harmadik, elindul a kárálás, hogy ugye nem akartok többet?
Tisztelet a kivételnek, aki normális (100 emberből max. 2)
És ma már engem ezek nem zavarnak, de megértő figyelemmel önmagam irányába ki kellett iktatnom többeket, minek tartsak fenn látszatkapcsolatokat, barátságokat, nem?

Tomisz 2012.07.04. 16:45:45

@B.-né Erika: Kösznöm megvagyok jól, én ha mozgok, akkor mostanában úszni megyek csak. Így elviselhető a meleg. :)

Ami megvisel az inkább a hőingadozás, mert irodában ugye nyomják ezerrel a klimatizált levegőt. Kb 10 fok különbség van és amellett hogy száraz a levegő bizony érzem azért a keringési rendszeren és a torkomon/tüdőmön is mikor kimegyek haza meg bejövök (érzékenyebb vagyok ezekre amugyis :(). Nem olyan jó, mint ahogy hangzik az ilyen hűvös ilyenkor. :)

Runtiltre nem tudok kimenni mert meló van sok most. Ha vissza kerülne hétvégére ilyen szempontból jobb lenne.
De remélem jó buli lesz azért és nem lesz senki rosszul. :)

PrettyWitch 2012.07.04. 17:43:27

@Scala: Még meg sem született, már kérdezik, hogy mikorra tervezzük a másodikat :))) Igazad, van, szeretnek az emberek mindenbe beleszólni. Meg kell tanulnunk elkülöníteni, hogy ki az, aki jót akar, és ki az, akinek csak jár a szája :)
süti beállítások módosítása