Akiket olvasok.

Egy anya eléri álmai alakját....

Az átalakulásom története külső és belső egyaránt... Gyermekeim nevelése mellett állok neki a rám szabott diétának és mozgásnak..

Friss topikok

tápanyagok..

2014.01.19. 14:54

szerző: B.-né Erika

Sokkal könnyebb lenne nemet mondani a sütinek, krémesnek, csokinak és chipsnek ha megadunk a testünknek minden neki szükséges tápanyagot? - bionom előadáson voltam Antal Valival :) ki ő? katt rá :)

Mostanában elszaladt velem a ló 2 nappal ezelőtt úgy bevágtam 1 zacskó paprikás chipset, hogy mert erre nekem szükségem van és este 10-kor még ráettem 1 zacskó sósat is, adjunk az élvezetnek!! 

Szombaton elmentem egy egészségnapra 2 előadáson voltam, az egyik a belső békéről szólt, a következő pedig Együnk, hogy fogyjunk- címmel Vali tartotta.
Eszméletlen jó volt, bár a falmászást és a gerinctornát nem tudtam kipróbálni, majd máskor...

2014-01-18 15.49.00.jpg

A Reni miatt elsődlegesen, (vashiány) de én is elkezdtem tegnap szedni SPIRULINA tabletta és chlorella tabletta a "zöld lötyi" is hasonló zöldekkel van tele, én méregtelenítés miatt és a benne található tápanyagok, nyomelemek miatt próbálom ki
reggel éhgyomorra 2 este 2 kezdésnek (az összesen r:4 e:4 mert kettőféle)
3-4 nap múlva ha érzem, hogy hozzá szokott emelem 3*2 tablettára és 2*2

egészen 3*3ig (chlorellánál: 2*2), (ez még kiderül)  és mellette a víz, gyógytea adagra is odafigyelés, akkor nem lesz nasi, vagy max. magok, (1 marék mandula, dió, mogyoró, (paradió, de abból 2 szem elég, ugyanis annyi a napi szükséglet)

A chlorella többszörös, emberi szervezetre ható tulajdonságai (a nemzetközi szakirodalom alapján )
• Vírusellenes (különösen hatásos a herpesz család cytomegal virusa ellen)
• Méregkötő minden ismert mérgező fém, és környezeti méreg, mint a dioxin és egyebek ellen
• Képes kijavítani és aktíválni a szervezet méregtelenítő funkcióit
• Drámai módon növelheti a lecsökkent glutathion szintjét
• Hatásosabbnak tartják a mérgező fémek megkötésében, mint bármely más természetes anyagot
• Lipidek (12.4%) alpha- és gamma-linolénsav segíthetik egyensúlyba hozni a megnövekedett halolaj bevitelt a méregtelenítő programban, melyek a többszörös funkciókhoz, így a peroxisomák kialakulásához lehetnek szükségesek.
• Képes helyreállítani a sérült neuronokat, és saját méregtelenítő hatással bír.
• A chlorella növekedési faktor segítheti a szervezet saját méregtelenítését egy ma még nem ismert módon. Úgy tűnik, hogy több millió év alatt a chlorellában kifejlődtek specifikus méregtelenítő proteinek és peptidek minden létező mérgező fém ellen. A porphyrinoknak a klorofillban saját erős fémkötő hatása lehet. A klorofill aktiválhatja a PPAR-receptorokat a sejtmagon, amelyek a DNS átírásáért és a peroximomák• kódolásáért felelősek, kinyítja a méregtelenítés folyamatához szükséges sejtfalat (nem ismert mechanizmussal), normalizálja az inzulin ellenállást és egyéb funkciói is vannak. A PPAR receptorokat receptorok aktiválásáért felelős gyógyszerek (pld. pioglitazone) hatásosok a mell- és prosztatarák kezelésében.
• Kíváló táplálék: 50-60% aminosav tartalmú, ideális vegetáriánusok számára, B6, ásványi anyagok, klorofill, beta karotén, stb.
• Immunrendszer erősítő
• Helyreállítja a bélflórát
• Emésztést segítő, lúgosító anyag (Fontos daganatos betegeknél)

Egy gondolat más helyről

Spirulina és Chlorella alga szedése

Ha röviden jellemezhetném ezt a két algát, akkor a spirulinát a "vitalitás királyának", míg a chlorellát a méregtelenítés nagyágyújának" nevezném.

A Spirulina alga tökéletes összetételű tápanyag, több vitamint (A, B1, B2, B6, B12, D, E), enzimet (klorofill), ásványi anyagot (kálium, jód, kalcium, magnézium, vas) tartalmaz, mint sok más élelmiszer, ezért használhatjuk táplálékkiegészítőként. A spirulina nagyon gazdag fehérjékben, 100 g spirulinában 60-70 g fehérje van, ez háromszor több mint ugyanekkora mennyiségű disznóhúsban, kétszer több mint a marhahúsban és a halban és 50%-al több mint a szójababban. A spirulina 18 féle aminosavat is tartalmaz, amelyek szükségesek az emberi szervezet számára, közülük 8 fajta nem bomlik fel a szervezetben. A spirulina tartalmaz egy sor szükséges ásványi anyagot, nyomelemet, többek között például, vasat, kalciumot, nátriumot, káliumot, rezet, mangánt, magnéziumot, cinket, foszfort, szeléniumot, sokfajta vitamint, nukleinsavat, V-linolénsavat, cholin-esterozát, kék-algint, poliozát, mannitolt, klorofilt, fenolt, enzimeket és más hatóanyagokat. A spirulina nagy vastartalommal és B12 vitamin-tartalommal rendelkezik.

10 g spirulina porban annyi vas van, mely megfelel 450 g sóskának, avagy 320 g májnak. A spirulina B12 vitamin tartalma alapján háromszor felülmúlja a májat, ezért a spirulina nagyon jó hatású vashiányos megbetegedések és rosszindulatú vérszegénység megelőzésére. Vegetáriánusoknak nélkülözhetetlen táplálék.

A chlorella igen jó hatással van az immunrendszerre, serkenti a fehérvérsejtek termelését. Gazdag vitaminforrásként serkenti a vörösvérsejtek termelődését is, valamint az artériák tágulását, így a szervezet számára jobb oxigén-ellátottságot biztosít és fokozza az anyagcserét. Mivel gazdag rostokban, így fokozza a bélműködést is, segít tehát megelőzni minden pangás okozta elmérgeződést a belekben. Egyik fő felhasználási területe éppen ez: a szervezet méregtelenítése, azon belül is elsősorban a nehézfémektől való megszabadulás. A chlorellának kiemelkedő a klorofilltartalma, aminek köszönhetően segít kigyógyulni a különféle sérülésekből és fekélyekből. Védi ezen túl a sejteket a szabadgyökökkel szemben, és pozitívan hat a sejtregenerálódásra. Erősíti a stresszel szembeni ellenállást is, sőt rendszeres szedése során a testszag is csökken. Segít helyreállítani, illetve fenntartani a szervezet sav-bázis-egyensúlyát. Elsősorban a reggeli és a délelőtti órákban javasolt a szedésük, mivel mindkettő tele van vitális anyagokkal, így képesek felpörgetni a szervezetet. Az előírt adagolásban szedd őket, és fogyassz elegendő mennyiségű tiszta vizet!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://tukorkepem.blog.hu/api/trackback/id/tr585770200

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása